Hungarian Terroir: Villány Spontan Syrah 2017

Raktárkészlet: VAN
Hungarian Terroir: Villány Spontan Syrah 2017
Hungarian Terroir: Villány Spontan Syrah 2017
Hungarian Terroir: Villány Spontan Syrah 2017
Hungarian Terroir: Villány Spontan Syrah 2017

0,375 liter
Alkoholtartalom: 8,1%
Spontán erjesztett vörös boros hordóban érlelt sör (A sörtípusokról ITT olvashatsz.)


"Egy újabb mérföldkő. Az első spontán erjesztett sörünk és egyben az új sorozatunk, a Hungarian Terroir első tagja.

De mi is az a Hungarian Terroir? 

A HT kategóriát az olyan söröknek hoztuk létre, amik teljesen egyediek és megismételhetetlenek. Ezek a sörök mindig valamilyen különleges helyi alapanyaggal készülnek, legyen az gyümölcs, fűszer vagy akár hordó. Továbbá a termelő szerepe is nélkülözhetetlen. Fontosnak tartjuk, hogy olyan emberekkel dolgozzunk együtt, akik hasonlóan gondolkodnak a saját területükön, mint mi és egyenrangú alkotóként vesznek részt a projekt megvalósításában. 

A széria első tagja a villányi Heumann Winery / Pincészettel közösen született meg. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Theisz Andrásnak, aki rengeteget kísérletezett velünk mire megtaláltuk a megfelelő irányt. 

Hogyan készült a Spontan Syrah 2017? 

Az általunk főzött malátahangsúlyos alapsört a pincétől kapott Syrah törköllyel oltottuk be, a szőlő héján található mikroorganizmusokra bízva az erjesztést. Miután a különböző kultúrák által az erjedés végbement, a leerjedt sört 4 db. 225 literes, szintén a pincétől kapott használt Syrah barrique hordókba töltöttük, ahol nagyjából még további egy évet érlelődött a sör. 

A végeredmény pedig egy iszonyú izgalmas dolog lett, főleg azoknak akik szeretik a spontán erjesztésű söröket (pl. Lambic). A szőlővel együtt töltött idő az árnyalatában is megjelent, kissé vöröses-bordós tónust kapott. Illatban funky-s, virágos jegyeket érezhetünk, ízben pedig erősen dominál a borszőlős jelleg és az intenzív gyümölcsös aromák. Kissé édeskésen indul a kortyérzet, amit végül egy fanyar, enyhén savanyú lecsengés követ. A végeredmény minket is meglepett abból a szempontból, hogy végül nem egy nagyon vad ("brutálsav") réteg sört kaptunk, hanem egy egész kiválóan kiegyensúlyozott, "mindenki" által élvezhető, kerek és könnyen érthető ital született. "

 

Szűretlen sörteszt


Áraink minden esetben tartalmazzák az ÁFA-t és az üvegek betétdíját.
2 750 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Alkoholtartalom
8,1 %
Erjesztés szerint
spontán erjesztésű (hibrid)
Szín
barna
Típus
sour ale
Sörfőzde
MONYO Brewing Co.
Ízesített
finoman
Raktárkészlet
VAN