Hungarian Terroir: Sopron Blaufrankisch RIS

Raktárkészlet: VAN
Hungarian Terroir: Sopron Blaufrankisch RIS

0,375 liter
Alkoholtartalom: 10,5%
Boros hordóban érlelt russian imperial stout (A sörtípusokról ITT olvashatsz.)

"A széria második tagja az idei, jubileumi X. Borefts Bier Festival-ra készült. Minden évben a szervezők (Brouwerij de Molen) megadnak egy tematikát, ami alapján a meghívott sörfőzdéknek el kell készíteniük egy dedikált sört a fesztiválra. Idén egy stout-ot kellett készíteni, amihez 9 különböző alapanyagot (maláta, komló, élesztő) megadtak a szervezők, de a tizediket nekünk kellett kiválasztani. 

Végül némi gondolkodás és tervezés után a kékfrankosra esett a választásunk, így a soproni Pfneiszl Birtok - Pfneiszl Estate-tel együttműködve dolgoztuk ki a receptet. A Premium Selection Kékfrankos vörösborukból is adagoltunk egy bizonyos mennyiséget a sörhöz, továbbá négy darab 225 literes szintén kékfrankos hordóba is eltettük pihenni néhány hónapra az italt.

A végeredmény pedig egészen pazar lett. Mélyfekete szín, masszív bézs habkoronával. Iszonyú sűrű és selymes textúra, lágy szénsavtartalommal. Pörkölt árpa, étcsokoládé és a kávé illatban és ízben egyaránt dominál, de a kékfrankos gyümölcsös (vörösbogyós) savassága rendkívül jól ellenpontozza az alkoholos-malátás édességet."

 

Szűretlen sörteszt


Áraink minden esetben tartalmazzák az ÁFA-t és az üvegek betétdíját.
2 750 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Alkoholtartalom
10,5 %
Erjesztés szerint
felső erjesztésű (ale)
Szín
fekete
Típus
imperial stout
Sörfőzde
MONYO Brewing Co.
Ízesített
finoman
Raktárkészlet
VAN